A Filharmónia Magyarország és a Veszprémi Érsekség nyáresti Palota Koncertekkel lepi meg a veszprémi zenekedvelő közönséget. Megszólalnak vonósok, fúvósok, jazz dallamok, de hallható lesz harmonika szó is az Érseki Palota dísztermében.

Dr. Udvardy György érsek felkérésére a Filharmónia Magyarország 2020 nyarától izgalmas nyári zenei programokkal tölti meg az Érseki palota dísztermét. A Filharmónia Magyarország és a Veszprémi Érsekség a Palota Koncertek című nyári sorozattal indítja az együttműködését. Erről sajtótájékoztató keretében írt alá megállapodást június 26-án a főpásztor és Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezetője.

E koncertek mellett a liturgikus terek kiemelkedő hangszere, az orgona is bemutatásra kerül idén augusztusban a királynék városában. Az együttműködésnek köszönhetően OrgonaPont hangversenynek és az Orgonák Éjszakája programnak is helyet ad az Egyházmegye.

Július 16-án a Harmónia Vonósötös, Kuti Ágnes szoprán énekesnő és Bognár Szabolcs bariton énekművész közös, „Száguldás, Mozart, Szerelem” című hangversenyével indul útjára az új sorozat, a Palota Koncertek.

Augusztus 7-én egy igazi örömzenélésre hívja a nagyérdeműt Bágyi Balázs, Balásy Szabolcs és Horváth Krisztián. Jazz dob, zongora és basszusgitár segítségével bemutatják: „Ilyen a jazz”!

Nyár végén pedig egy Táncpárbajnak lehet részese a közönség. A párbaj egyik szereplője Kéméndi Tamás harmonika művész, a ring másik oldalán pedig a 5 Spirit fúvósötös áll. Hogy ki lesz a győztes? Az kiderül a sorozat zárókoncertjén, augusztus 21-én az Érseki Palota dísztermében.

Ne maradjon le a hangversenyekről, éljük át a koncertélményeket együtt! Jegyek vásárolhatók online a www.jegymester.hu oldalon és a helyszínen. Diákok és nyugdíjasok számára 10% kedvezményt, a Filharmónia Magyarország bérleteseinek 20% kedvezményt biztosítanak.

A Palota Koncertekről további információt találnak a www.filharmonia.hu oldalon.

 

Comments are closed.