Az idén ötvenéves fennállását ünneplő Szilágyi Táncegyüttes történetét bemutató fotókiállítás nyílt hétfőn a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Az évtizedek során készült fotókból a válogatás, valamint az együttes által nyert oklevelekből, díjakból készített kiállítás megtekinthető. A tárlat bemutatja a táncegyüttes történetét, fellépéseit és mindennapjait. Nagy Marianna, a táncegyüttes vezetője megnyitójában elmondta, a csoportot Kiss Jánosné Joli néni alapította tizenkét taggal 1972-ben. Hozzátette, a táncegyüttes rendszeres résztvevője a városi és megyei kulturális eseményeknek. A művészeti csoportot az öt évtized alatt többek között Pro Meritis, Pro Civitate és Pro Comitatu, míg idén Gizella-díjjal ismerték el.

Az együttes rendszeresen versenyez, régiós megmérettetéseken már többször arany minősítést szereztek. A táncosok évről évre nagyszabású gálaműsort adnak elő, valamint tagjai tánctáborokban pallérozhatják tudásukat. Az évtizedek során a szomszédos országokban, valamint Belgiumban és Finnországban is felléptek. 

A jubileum alkalmából a táncegyüttes történetéhez kapcsolódó rajz- és feladatmegoldó versenyt is hirdetett a tagoknak. A kiírásra beérkezett legszebb rajzokból kiállítás nyílt az intézmény közösségi termében, valamint a hétfői eredményhirdetésen jutalmazták a verseny résztvevőit is.

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »