Április 25-én, a délutáni szentmisén, először járulhattak szentáldozáshoz a veszprémi Regina Mundi Plébániához tartozó három iskola, a Szilágyi, a Botev és a Simonyi általános iskola hittanosai.

A szentmisét László Dezső atya, a Szilágyi Keresztény Iskola lelki igazgatója celebrálta, a szentbeszédet Laposa Norbert balatonalmádi káplán atya mondta.
Örömünnep ez a nap a Plébánia számára, jelentette ki. A szülőkhöz és a nevelőkhöz szólva elmondta, hogy együtt részesülünk ma abban a nagy boldogságban, ami most az elsőáldozókat eltölti. Nagyon fontos, hogy a szülők és a nagyszülők az életükkel is tanúságot tegyenek. Máskor is járuljanak velük együtt a szentáldozáshoz, nem baj, ha mindig ilyen zsúfolt lesz a templom. „Amikor a mostani elsőáldozókért imádkozunk, mi mindannyian fogadjuk meg, hogy egyre közelebb kerülünk Jézushoz, és hozzá méltóan élünk.”- fogalmazott a káplán atya.
Minden egyes szentáldozás előtt meg kell lenni bennünk annak a tiszta vágynak, amit az első szentáldozás előtt éreztünk. Mindenki elvégezte az előző nap a szentgyónását, és most megtisztult lélekkel várakozik, hogy először vehesse magához az Oltáriszentséget. Adja a Jóisten, hogy megmaradjon a gyermekekben a léleknek ez a mostani tisztasága, és hogy az elsőáldozás ne az utolsó legyen, hanem rendszeresen visszatérő, hogy minden vasárnap örömmel jöjjenek a templomba, hogy találkozhassanak Jézussal az Oltáriszentségben.
A szentmise után a plébánia közössége jóvoltából az elsőáldozók agapéval ünnepelték életük nagy eseményét.

Demény Anna

[simpleviewer gallery_id=”856″]

 

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »