Örömmel tájékoztatjuk, hogy több éves felújítási munkálat után a római Szent István Ház ismét megnyitotta kapuit, ahova nagy szeretettel várjuk a Rómába tartó zarándokokat és vendégeket.

A római Szent István Ház, amely Szent István királyunk római öröksége, 1967. augusztus 20-án, a külföldön élő magyarok nagylelkű segítségével nyitotta meg kapuit. A Ház Róma nyugati részén, a Gianicolo domb mögött elterülő lankás, alapvetően kertvárosi hangulatot idéző Monteverde Nuovo negyedben található. A via Casalettot körülölelő zöld kertek idilli hangulata kiváló lehetőséget nyújt a testi és lelki felüdülésre. A körülbelül 200 méterre fekvő via dei Colli Portuensi hömpölygő forgataga viszont minden nagyvárosi igényt kielégítő üzletekkel, kávézókkal és hangulatos éttermekkel várja a Rómába látogatókat.  A belváros tömegközlekedéssel, közvetlen buszjáratokkal könnyen elérhető: a 870-es busz a Vatikánt, a 44-es a belváros szívét, a piazza Veneziát, a 8-as villamos pedig a Trastevere városrészt köti össze házunkkal.

A Szent István Ház teljes körű felújítása után több, mint 100 fő befogadására alkalmas, 59 klimatizált, saját fürdőszobás szobával várja a Rómába utazó zarándokokat és minden jóakaratú vendéget, aki tiszteletben tartja a Ház alapvető keresztény jellegét. WiFi csatlakozási lehetőség az egész házban elérhető.  A ház körül elterülő 4 000 négyzetméteres kert, mediterrán növényzetével zöld oázisként várja a városnézésben elfáradt vendégeket. A saját autóval vagy busszal érkező vendégek számára udvarunkon parkolási lehetőséget is biztosítunk.

A felújítás során egy konferenciatermet és egy közösségi termet is kialakítottunk, ahol előadásokat, lelkigyakorlatot, közösségi foglalkozásokat is be tudunk fogadni.

A Prokop Péter munkáival diszített kápolnánkban igény szerint szentmisét is lehet celebrálni. Ezen kívül az olaszországi magyar lelkészségnek köszönhetően a város különböző pontjain szervezett magyar miséken is részt lehet venni:

  • minden kedden reggel 8 órakor: Szent Péter Bazilika altemplomában, a Magyarok Nagyasszonya kápolnában,
  • minden szombat este 18 órakor vasárnapi előesti szentmise a Szent István Ház Magyar Szentek kápolnájában,
  • minden hónap utolsó vasárnapján 11 órakor: a Santo Stefano Rotondo bazilikában a római magyar közösség szentmiséje.

A vendégeinknek szívesen segítünk a pápai audienciákra szóló regisztrálásban, Róma templomaiban tartandó szentmisék foglalásában, illetve reptéri transzferek megrendelésében.

A többi szolgáltatásunkról és a szezonális árainkról a következő oldalon talál bővebb információt: www.ccsroma.katolikus.hu

Magyar zarándokoknak és zarándokcsoportoknak külön kedvezményt biztosítunk, ezért kérjük, forduljon bizalommal a recepcióhoz, ahol az éppen aktuális kedvezményekről kaphat tájékoztatást magyar nyelven:

email: szih@katolikus.hu   telefon: +39-0669281372.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »