Sajtótájékoztatót tartottak a Családpasztorációs Iroda munkájáról 2017. február 22-én a Szaléziánumban.

A jelenlevő médiák képviselőinek Márfi Gyula érsek, Fodor János családreferens atya, Fekete Gyöngyi irodavezető és Sinkáné Glatz Henrietta családpasztorációs munkatárs  ismertette a Családpasztorációs Iroda közeljövőben megrendezésre kerülő programjait, valamint beszámoltak a családok megerősítése érdekében végzett munkájukról.

A Főegyházmegye Családpasztorációs munkacsoport ebben az évben az  „Anyámnak, az egyháznak szívében szeretet leszek!” gondolatot választotta jelmondatul. Arra hívják a családokat, köteleződjenek el akaratukkal, életükkel tudatosan az Egyház mellett, és az életben betöltött hivatásuk, helyük, pozíciójuk, viszonyulásuk, egész önazonosságuk kiindulópontja a szeretet legyen.

Nemrég zárult le a Házasság hete, a Munkacsoport a Házasság ünnepének megszervezésével járult hozzá az eseményekhez. A Házasság hetével nem értek véget a programok a Rendhagyó Randevúkra (www.rendhagyorandevuk.hu) és családterápiára is folyamatosan lehet jelentkezni.

Következő nagyobb rendezvényük a nagyböjti családos lelkinap március 4-én lesz Veszprémben a Padányi Iskolában, ahol az érseki misét követően Béri Renátó karmelita atya előadásait hallgathatják meg az érdeklődők. A fiatalabbak számára a Pannon Egyetem fog különböző kísérleteket bemutatni, de lesz ugrálóvár, kutyás játszóház, gyerekműsorok és lehetőség a személyes kapcsolatok erősítésére is.

A házasságra készülőknek jegyeskurzusokat szerveznek, hogy felkészüljenek a házaséletre.

A nyár folyamán – július 26. és 30. között – Győrben tartják a hagyományos családtábort.

Azoknak a családoknak, akik gyermekáldást szeretnének, segítséget kívánnak nyújtani egy kurzus, a természetes családtervezés segítségével. Akik elvesztették magzatukat, Kolontáron emlékezhetnek meg gyermekükről egy erre tavaly kialakított emlékhelyen. Ide hívják ősszel, szeptember 30-án zarándoklatra a családokat.

Azokat, akiknek házastársuk vagy felnőtt gyerekük hunyt el, Vigasz csoportjukba várják.

További információ a Családpasztorációs Iroda honlapján.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »