A veszprémi Helyőrségi templom búcsúünnepét november 9-én ünnepelték. Az ünnepi szentmisét Bíró László tábori püspök Szécsi Ferenc kisegítő tábori lelkésszel közösen mutatta be.
Az egykori veszprémi Piarista templom Árpád-házi Szent Imre tiszteletére lett felszentelve. 2009-ben írták alá azt a megállapodást, melynek értelmében a veszprémi helyőrség katonái a templomot hitéleti célra használhatják.

Homíliájában a tábori püspök a templom védőszentjéről, Szent Imréről beszélt. Három dolgot emelt ki Szent Imre életéből, amivel ma is üzen nekünk.

  • Állt mögötte egy család:  Szent István és Gizella elfoglalt emberek voltak, de oda tudtak figyelni egymásra és a gyermekeikre.
  • Szent Imrének szilárd értékrendje volt. Manapság értékválságról szokás beszélni, de nem értékválság van, hanem az ember van válságban, aki elveti az értéket – hangsúlyozta a püspök. Szent Imre egy olyan családban nőtt fel, ahol szilárd értékrend volt.
  • A harmadik, amit kiemelt Szent Imrével kapcsolatban, hogy hitt az összetartásban.

A szentmisén a veszprémi helyőrség katonái vettek részt, közreműködött a Légierő zenekar, Katona János alezredes vezényelt.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »