Advent második vasárnapján is számos program várta az érdeklődőket Veszprémben.

A Szaléziánumban adventi kézműves délutánt és Mikulásvárást valamint karácsonyi vásárt és jótékonysági vásárt rendeztek.
A Veszprém-Főegyházmegyei Karitásszal közösen ajándékokat lehetett készíteni és csomagolni, hogy a rászoruló gyerekeknek is legyen boldog karácsonya!

A Szentháromság téren az adventi koszorú második gyertyáját Felker Zsolt a Szent Mihály bazilika káplánja és Brányi Mária alpolgármester gyújtotta, Zagyva Richárd karitász igazgató részvételével.
Közreműködik Dominek Anna, a Petőfi Színház színművésze. A közös gyertyagyújtás után a Katolikus Karitász „egymillió csillag a szegényekért” programja keretében az önkéntesek gyújtottak gyertyákat a Szent Mihály Bazilikában, ahol  „Zenés áhítat Advent jegyében” címmel a veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság adott koncertet.

Advent harmadik vasárnapján a következő programok várják az érdeklődőket:

Programok Advent 3. vasárnapján (dec. 14.):
Szaléziánum:
15.00-18.00: Luca-napi játszóház és kézműves program a Főegyházmegyei Ifjúsági Iroda szervezésében valamint karácsonyi vásár és jótékonysági vásár, csillámtetoválás, gyertyamártás
15.30: Betty és Barátai speciális népzenei csoport műsora: „karácsonyi bakonyi és moldvai dallamok”
17.00-18.00: „A Király megszületett!” rajzfilm vetítés Jézus születéséről
Szentháromság tér:
15.00-18.00: állatsimogató
16.30: adventi gyertyagyújtás: Takáts István a Padányi Katolikus Iskola lelki igazgatója és Ovádi Péter képviselő részvételével
Közreműködik a Petőfi Színház színművésze
December 18. csütörtök:
Szaléziánum:
17.00: „El kell érnünk Betlehembe… .” Magyar Advent képben, dalban, versben Nagy Gáspár örökbecsű gondolataival, Toldi Éva tanár újságíró, vetített képes előadása.

[simpleviewer gallery_id=”719″]

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »