Advent 3. vasárnapján Veszprémbe a IV. Károly cserkészcsapat segítségével megérkezett a Betlehemi Békeláng. A különleges karácsonyi szimbólumot Jézus születésének emlékére idén is az izraeli Betlehemben gyújtották meg majd minden évben repülővel viszik Bécsbe, ahol  „szétosztják” több, kisebb fáklyát gyújtanak meg. A Szent Mihály Bazilikában vasárnap ünnepi szentmise keretében Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek vette át a lángot a cserkészek képviselőitől, majd meggyújtotta vele az adventi koszorú harmadik gyertyáját.

A nap folyamán a zajlott a karitász „Jónak lenni jó” című jótékonysági akciója a Szentháromság téren és a Szaléziánumban. A jótékonysági akció elsődleges célja az adománygyűjtés mellett, hogy a felhívja a figyelmet a karitatív szervezet sokrétű tevékenységére.

A program résztvevőit közismert emberek közreműködésével egész napos adománygyűjtésén túl kézműves foglalkozások várták. Így többek között Márfi Gyula érsekkel is lehetett ajándékokat készíteni a rászoruló gyermekeknek. Közben Rudi bohóc szórakoztatta az Igazság kútja című műsorával az érdeklődőket, valamint fellépett a Búzás házaspár is adventi műsorukkal, az Alma együttes pedig kívánságokat teljesített. Este a litéri Zöldág és Szárazág néptáncegyüttes adott műsort. A kezdeményezés részeként a közmédia részt vett a karitász akcióiban is. A december 15-én vasárnap reggel 9 órától közel 10 órányi műsorfolyamban mutatták be a Karitász működését, szervezetét és többször közvetítettek élőben a veszprémi rendezvényről.

Délután a Főegyházmegyei Ifjúsági Iroda szervezésében Luca-napi kézműves foglalkozásokat tartottak a Szaléziánumban, melynek keretében többek között mézeskalács-díszítési technikákkal ismerkedhetnek meg, gyertyát készíthettek a nagyszámú érdeklődők.

[simpleviewer gallery_id=”420″]

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »