Advent negyedik hétvégéjén is számos program várta az érdeklődőket Veszprémben, betlehemes játékok és koncertek, adventi elmélkedések.

Szombaton Nagy Károly kanonok, a Szent Mihály Bazilika plébánosa és Brányi Mária alpolgármester közösen meggyújtotta az adventi koszorú negyedik gyertyáját. A veszprémi várban megrendezett adventi ünnepségen először Nagy Károly atya rövid elmélkedést tartott, majd az alpolgármester köszöntötte a veszprémieket az ünnep alkalmából. Ezután a “Ráhangoló” elnevezésű adventi program-sorozat utolsó előadásai következtek a Szaléziánumban, ezúttal Nagy Károly atya elmélkedését Kövi Szabolcs, fuvolaművész, zeneszerző zenéje színesítette, majd koncertje követte.

A délután folyamán a Szaléziánumban az immár hagyományos kézműves foglalkozásokon vehettek részt az érdeklődők, ezúttal gyertyákat díszíthettek különböző módszerekkel. A program résztvevői az első hétvégén karácsonyi díszeket készíthettek, a második hétvégén Téli tájat festhettek, a harmadik alkalommal mécsesfestési technikákkal ismerkedhettek meg.

A vasárnap délelőtti ünnepi szentmisét a Bazilikában a Szent Mihály Kórus tette ünnepélyesebbé. Vezényelt Zsilinszky Cecília.

Végezetül 17:00-kor  Betlehemes Játék várta a családokat a Padányi Katolikus iskola diákjainak előadásában a Szentháromság téren (felkészítő tanáraik voltak: Kollát Judit, Baradits-Stummer Márta, Zsilinszky Cecília és Hutvágner Erika) A betlehemest Porga Gyula polgármester és Márfi Gyula érsek köszöntője zárta, majd Érsek atya a szereplőkkel vonult a Bazilikába, ahol szentmisével zárult a nap.

[simpleviewer gallery_id=”177″]

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »