Advent második vasárnap előestéjén a gyertyát Szabó János gazdasági helynök valamint Pálinkás Roland önkormányzati képviselő gyújtotta meg. 
 
A képviselő arról beszélt, az adventi koszorú első gyertyája a hitet, a második a reményt jelképezi. Pálinkás Roland kiemelte, hogy a járvány után, amikor a szomszédunkban háború dúl, a bizonytalanság ott van a mindennapokban, ugyanakkor a hitből táplálkozó remény erőt adhat, ebben a veszprémi közösség is példát mutat. 
 
Szabó János atya beszéde elején hangsúlyozta, hogy ne csak egy hangulati elem legyen otthonunkban a gyertya, hanem merjünk belenézni a lángjába, és próbáljuk megérteni üzenetét. A láng a hit fényét szimbolizálja. Ne féljünk attól, hogy a bennünk lévő hitnek a csírája vagy kis parazsa lángra lobbanjon. Helynök atya kiemelte, nagyon fontos, hogy valahogy tudjuk elfogadni és megérezni, a hit az nem elvesz belőlünk, hanem hozzánk ad, többek leszünk azáltal, hogy ünnepeinket, mindennapjainkat próbáljuk a hit fényében megélni. Azután, ha rápillantunk a gyertya vagy a mécses lángjára, akkor megérezzük benne a békességnek az üzenetét is. Szeretnénk magunkban, családunkban és ebben a világban is békét.

Beszéde végén János atya mindenkinek azt kívánta, hogy az ünnep közeledtével minden nap tudjunk tenni valamit azért, hogy magunkban és családunkban ez a békesség egyre inkább befogadott legyen, hogy amikor eljön a szenteste, akkor egymás szemében boldogan lássuk meg annak a gyermeknek a tükörképét, aki eljött értünk e világra.
 
Advent második gyertyáját, ami a reményt szimbolizálja, Pálinkás Roland és Szabó János atya közösen gyújtotta meg.
 
Az ünnepi pillanatokat Zsilinszky Cecília énekével, majd a Padányi Katolikus Iskola tanulóinak közösen mondott versével színesítette.
 
 
 
 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »