Az adventi időszak hagyományai közé tartozik, hogy Szent István vértanú nevét viselő templom kórusa koncerttel kedveskedik az érdeklődőknek. Ezúttal a második hétvége szombatján invitálták a pápiakat zenés-verses összeállításukra.

Édes Lászlóné, a kórus vezetője elmondta, hogy a műsorral szeretnének hozzájárulni a ráhangoldódáshoz, a zene és a tartalmas gondolatok segíthetnek egy kicsit elmélyülni, felkészülni az ünnepre, annak lényegére. Az alkalmon felcsendülő darabokat is e szerint válogatták össze. Elhangzott többek között Bach és Luzzi Ave Maria-ja, részlet Handel Messiás című oratóriumából és Taizéi énekek is.

A szép számban érkezőket Mail József apát, plébános köszöntötte. Mint mondta, mai modern korunkban az advent átalakult, örömtelivé vált, de sajnos egy kicsit megkopott a fénye, valódi lényege. Az ünnep akkor lesz igazán értékes, tette hozzá, ha a várakozás őszinte és elmélyült. Természetesen a belső felkészülés lehet egyéni és közösségi, a kórus koncertje mindenestre segít ebben, hisz a hit és a zene szétválaszthatatlan. Istent dallal kell dicsérni, olvasható a Bibliában is.

Az adventi alkalom sikeréhez a Nagytemplom kórusa mellett hozzájárult Eisenbeck Ágota, Tompa Melinda, Takács László valamint Mészáros Sándorné és Udvardy Miklós.

ha

Forrás: http://www.papa-ma.hu/

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »