Június 24-én közös aranymisét mutatott be pappá szentelésük 50. évfordulóján: dr. Pápai Lajos győri püspök, Balogh Árpád káptalantóti plébános, Bizderi János zalaszentgróti plébános, dr. Bohus Péter nádasdladányi plébános, Ilyés Dénes búcsúszentlászlói plébános, Léber Miklós ny. lelkész, Szerenka Miklós, a veszprémi Szent Margit templom plébánosa.

Az ünneplő hívek, a paptestvérek,  és a saját nevében dr. Márfi Gyula érsek köszöntötte az ünneplő atyákat. Ezen a rendkívüli évfordulón, hiszen egy pap életében a szentelés évfordulója különleges nap.

A szentmise elején a képviselő testület, a rózsafüzér társulat és az imacsoport tagjai köszönetüket és hálájukat fejezték ki Szerenka Miklós atyának lelkipásztori szolgálatáért és vezetéséért.

Homíliájában dr. Pápai Lajos hangsúlyozta a papi hivatás fontosságát, jogosultságát.  Az igazi hitet az egyházban lehet megélni, ha a hívő ember nem fogadja el az egyházat, akkor csak Jézus emberségét ismeri meg, isteni személyét nem.

Véleménye szerint mindig annyi papot ad Isten egyházának, amennyire szükség van, se többet, se kevesebbet. Kiemelte, hogy a papi hivatás egy életre szól és egy egész embert kíván meg.

A szentmisét aranymisés áldással zárták.

 

[simpleviewer gallery_id=”311″]

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »