2016. szeptember 19-én hajnal 5 órakor indultunk Ajkáról 48 fővel és két sofőrrel. Bakos Frigyes esperes úrral és Fuchs Tibor káplán atyával.

A buszon sokat imádkoztunk és énekeltünk. Útközben egyszer megálltunk egy kicsit pihenni. Felszállás után még énekeltünk és közben megékeztünk Szentkútra 9.30-kor. 11 órakor kezdődött a szentmisénk, addig körülnéztünk és lehetett vásárolni a kegytárgyboltban. Megnéztük a kültéri mozaikokat és szobrokat. Szentmisénket Frigyes atya mutatta be és Tibor atya koncelebrált. Délben bemutatták nekünk a kegytemplomot és környékét. Lelkiekben feltöltődve indultunk visszafelé.

Az ősi templomot is megnéztük Mátraverebélyen, a faluban, ami szintén egy kis ékszerdoboz. Tibor atya elbűvölt bennünket orgonatudásával, és szebbnél szebb Mária énekeinket kísérte.

Ezt követően felszálltunk a buszra és elindultunk Máriabesnyőre, ahova fél ötkor érkeztünk. Az altemplom megtekintése után, bemutatták a templom nevezetességeit és csodáit.

A Nagyboldogasszony Bazilikában Szentségimádás volt, amikor megérkeztünk. Lenyűgöző volt az egész kegyhely. Este 6 órakor kezdődött a szentmise, amit –Turai János, Nagy András, Tomka Ferenc, Bakos Frigyes és Fuchs Tibor –atyák mutattak be.  A szentmisén az oltárszolgálatban segített egy premontrei novícius, káplán atyánk keresztfia: Körmöczy  Lajos.

Tibor atya a szentmise végén újmisés áldásban részesítette az atyákat, és a jelenlévő híveket.  A mise után indultunk vissza Ajkára, ahova 10 óra felé érkeztünk. A buszon még elmondtuk az esti imát, Úr angyalát és az atya megáldotta a kegytárgyakat.

Lelkiekben megerősödve, szívünkben teli örömmel érkeztünk haza.

 

   Pál Károlyné Marika

rózsafüzér Társulat vezetője

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »