November 18-án (vasárnap), a Boldog Gizella Szeminárium életének fontos ünnepén szólalt meg a kápolna harangja. Nemes Ádám, Paál Sándor Ede, Szabó Zoltán, Szalontai István és Szeghy Csaba Veszprémi Főegyházmegyés első éves növendék társaink először ölthették magukra a reverendát. Az ünnepi szentmisét Dr. Márfi Gyula érsek atya mutatta be a szeminárium kápolnájában, Dr. Varga István rektor atyával és Brenner József spirituális atyával együtt.

Az evangélium után érsek atya megáldotta az új reverendákat, melyeket azután, a hagyományokhoz híven, az előre felkért felsőbb éves kispapok adtak rá a beöltözőkre. Ezt követően lektor- és akolitus avatással folytatódott az ünnepi liturgia.

Östör Dániel Veszprémi Főegyházmegyés kispap testvérünk lektor avatásban részesült. Érsek atya ünnepélyesen átadta neki a Szentírást, jelezve, hogy most már külön megbízatást kapott Isten Igéjének felolvasására.

Bihal Zoltán Szombathelyi Egyházmegyés, Darnai János és Szeghy Csaba Veszprémi Főegyházmegyés növendék társaink az akolitusok rendjében részesültek. Főpásztorunk ünnepélyesen átadta nekik egyenként a szentmisére előkészített ostyákkal teli edényt (cibóriumot). Megbízta őket, hogy szükség esetén segédkezzenek a miséken az áldoztatásnál, és ha kell, a betegeknek is vigyék el az Eucharisztiát (Oltáriszentséget).

Mind a beöltözés, mind pedig a lektor- és akolitus avatás egy-egy lépcsőfok a papság felé vezető úton. Imádkozzunk e testvéreinkért, hogy ezen az úton tovább haladva majd a diakónus-, és a papszentelés kegyelmében is részesülhessenek!

Laposa Norbert

[simpleviewer gallery_id=”124″]

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »