Márfi Gyula érsek és Nagy Károly apátkanonok, plébános mutatott be szentmisét a Betegek Világnapja alkalmából a a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban. A szentmisén rész vett dr. Rácz Jenő főigazgató és a kórház több dolgozója. Érsek atya a szentbeszédében arról beszélt, hogy a betegnek türelemmel kell viselnie a szenvedését, mert áldozatában a szenvedő Krisztust teszi jelenvalóvá. A gyógyítóknak pedig a gyógyító Krisztust kell megjeleníteni életükben, munkájukban. Hangsúlyozta, hogy Jézus soha nem utasította el a hittel hozzá forduló gyógyulni vágyókat, mindig meggyógyította a betegeket.

A szentbeszéd után az érsek megáldotta a Szűz Mária, a betegek gyógyítója nevét viselő kórházkápolnába készült festményt, Rédey Emília festőművész alkotását, majd kiszolgáltatták a betegek kenetét.

A szentmise végén Szemerei János evangélikus és Steinbach József református püspökök is imádkoztak a betegekért, majd áldásban részesítették a megjelenteket.

A betegek világnapját Szent II. János Pál pápa rendelte el 1992-ben.  Február 11-én a Szűzanya 1858-as lourdes-i megjelenésének napján világszerte a betegekért és a szenvedőkért imádkozik az Egyház. A Szentatya hagyományosan üzenetet intéz a betegekhez, amely az alábbi linken olvasható.

(A betegek világnapján a kórházkápolnában is lesz 16 órakor szentmise, melyet Nagy Károly apátkanonok, plébános mutat be, ekkor kerül a festmény a helyére.)

[simpleviewer gallery_id=”786″]

 

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »