A pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskolában október 15-én, a Katolikus Kulturális Hetek rendezvénysorozatának részeként nyílt meg a Bódi Magdi, ahogy én látom címet viselő kiállítás.

A vértanú munkáslány életét bemutató tárlat dr. Mail József apát, plébános, gazdasági helynök, az iskola lelki igazgatója kezdeményezésére került Pápára, hogy elsősorban az iskolások is jobban megismerjék a boldoggá avatásra váró fiatal lány életpéldáját.

A megnyitón Gombásiné Takács Gyöngyi, az iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Mail József apát beszélt Magdi életéről. Felhívta a figyelmet arra, hogy a későbbi vértanú lány milyen fiatalon rátalált Istenre, annak ellenére, hogy otthon nem kapott vallásos nevelést.

Pálfalviné Ősze Judit, a Szaléziánum igazgatója elmondta, hogy kiállításaikkal minden évben szeretnék felhívni a figyelmet az egyházban rejlő értékekre, így volt ez a 70 éve vértanúságot szenvedett munkáslány életének bemutatásával. Nagy öröm, hogy most Pápára is eljutott ez a kiállítás.

Az ünnepség végén Mail József apát mutatta be a gyerekeknek a kiállítást, bemutatva a különböző életszakaszokat Magdi életéből.

[simpleviewer gallery_id=”997″]

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »