Nemrégiben emlékeztünk meg Bódi Mária Magdolna vértanúságáról, amely 1945, március 23-án történt Litéren. Minden évben április közepén tartjuk az ünnepi megemlékezést a vértanúság helyszínén. Ebben az esztendőben a még mindig fennálló járványügyi helyzet miatt erre nem kerülhet sor.

A Veszprémi Főegyházmegye hivatalos megemlékezéseként 2021. április 17-én, szombaton, délelőtt 10 órakor a litéri templomban szentmisével emlékezünk meg Bódi Mária Magdolna vértanúhalálának 76. évfordulójáról.
Bódi Mária Magdolna születése 100. évfordulójának évében (1921. augusztus 8-án született) hálásan köszönjük, hogy Isten Őt nekünk adta, hogy Krisztus iránti mély elköteleződésével, az Evangélium hiteles megélésével, testi-lelki tisztaságával, a vértanúságig tartó hűségével ma is követhető példát ad mindannyiunknak. A szentmisét Dr. Udvardy György érsek úr fogja bemutatni. Élőben követhető lesz az alábbi YouTube linken, valamint az Érsekség Facebook oldalán.

 

 

Ima Bódi Mária Magdolna boldoggá avatásáért

Krisztus Királyunk! Szüzességi fogadalmával Magdi örök hűséget esküdött Neked. Gondviselő szeretetedből a zárdaajtó helyett a gyár kapui nyíltak meg előtte. Amilyen szívesen lett volna liliom istenszerető jegyeseid koszorújában, ugyanolyan készségesen ment sugározni az Isten- és emberszeretetet a Rólad megfeledkezett, de mégis jobb sorsra érdemes munkások közé. „Uram, Királyom! Végy magadhoz!” – ezt az utolsó fohászát is meghallgattad, amikor vérét ontotta Érted. Add meg nekünk, Urunk, hogy Magdit a szentek társaságában tisztelhessük, mindig a Te nagyobb dicsőségedre. Ámen.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »