Az épülő új nemesvámosi Fatima-templom bokrétaünnepére gyűltek össze Nemesvámos és a környékbeli katolikus közösségek, mintegy kétszázan 2012. október 13-án este.

A szertartást hálaadó szentmise keretében tartották, melyen a közösség fiataljai, számos család és az idősebbek is szép számmal gyűltek össze. „Ahogyan Mária rokonát, Erzsébetet is eltöltötte a Szentlélek, hogy hitvallást tudjon tenni Mária Istenanyasága mellett, úgy tölti el a közösség valamennyi tagját is a Szentlélek. Aki akár egy téglát tett arrébb, vagy egy lapát földet, aki egy forintot is adományozott az építkezésre, vagy valamely közösségi programot segítette az elmúlt esztendőkben, vajas kenyér kenésével vagy a kézműves programokon, kirándulásokon, táborokon, mind-mind a Szentlélek indítására tette, hogy ezzel is kifejezhesse hitét és reményét az épülő közösségben és templomban.” – fogalmazott beszédében a plébános.

A szertartás keretében valamennyi jelenlévő korosztály és csoport nevében egy-egy képviselő mondott rövid fohászt, majd pedig mécseseket helyeztek el a résztvevők a templom középén található márciusban elhelyezett fatimai szent föld tartójánál. Az imádságokban kisebbek és nagyobbak mind-mind hálát adtak Istennek az épülő templomért és kérték Isten áldását az életükre és az építkezés folytatásához.

A bensőséges szertartás végén -melyet a helyi plébános, Gere Dávid Márk vezetett-, emelkedett magasba a szentély fölött a bokréta, mellyel a felső koszorújáig elkészült épület előtt tették tiszteletüket az egybegyűltek.

Az építkezés befejezéséhez még nagyon sok pénzre van szükség. Ám a közösség bízik a nagylelkű külső támogatókban is, hiszen az idáig elkészült épülethez helyből már nagyon sok pénz tettek hozzá, illetve gyűjtöttek össze. Az építkezés a Nemesvámos Katolikus Templomáért Alapítványon keresztül támogatható, a Kinizsi Banknál vezetett 73200127-10010574 számú számlaszámon.

Nemesvámosi Római Katolikus Plébánia

A fotókat készítette: Máhl Szabolcs, SZASZIFOTO

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »