Dr. Udvardy György érsek megbízásából Szijártó László a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász igazgatója megkezdte egyházmegyénkben is a Caritasz Junior és Young csoportok megalakítását, létrehozását.

Az első lépés, hogy koordinátorokat, csoportvezetőket képezzenek, amelyre sor is került augusztus 16-án Balatonalmádiban. Az Egri Főegyházmegye Karitász igazgatója, Árvai Ferenc atya tartotta a képzést, aki tíz évvel ezelőtt álmodta meg a Katolikus Karitászon belül ezt az ifjúsági mozgalmat, és a saját egyházmegyéjében létrehozta. A program népszerűségét mi sem bizonyíthatja jobban, hogy határainkon túl is vannak már csoportok, például Felvidéken olyan iskolákban is, ahol egyáltalán nem beszélnek, és már nem ismerik a magyar nyelvet. Ilyen iskolákban is, plébániai közösségeken is elindul és gyümölcsözően működik a mozgalom. 

A CARITAS JUNIOR a Caritas Hungarica-Katolikus Karitász – evangéliumi alapokra épülő – gyermek- és ifjúsági mozgalma, jellemformáló és közösségteremtő erő karitatív céllal. Játékos, szórakoztató és jellemnevelő módon, korosztályos programokkal és faladatokkal, rendszeres csoportéletet élve, közösséggé formálódva teszik a jót és vesznek részt a foglalkozásokon.

Szeptemberben, amikor elindul az iskola a pedagógusok és a gyerekek bevonásával tovább folytatódnak a képzések, így a gyerekek, családokkal együttműködve jól és gyümölcsözően fognak működni ezek az ifjúsági mozgalmak a Katolikus Karitászon belül a főegyházmegyénkben is.

 

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »