Családi nap Pápán

2023.06.05., Hírek rovat

 A Pápai Katolikus Iskoláért Alapítvány és az iskola szülői munkaközössége családi napot szervezett május utolsó hétvégéjén a kupi Esterházy Erdészeti Erdei Iskola területére.

A programokra 9 órától várták a gyerekeket, de a segítő szülők már reggel fél 8-tól pakoltak és készítették elő a bográcsokat.
A nap zenés aerobikkal indult, majd a közel 250 résztvevő 5 csoportra oszlott és 15 perces időközökkel indultak a feladatokkal színesített túrára a Tallós Pál tanösvényen. Az útközbeni feladatokat a tanösvény táblái segítségével oldották meg a gyerekek illetve borítékokban elhelyezett képeket és térkép darabokat kellett megtalálni és összegyűjteni útközben.
A várakozó csapatok kézműves foglalkozás, arcfestés, hajfonás, társasjátékok, foci és röplabda közül választhattak. A EffSystem Kft. jóvoltából VR szemüveg bemutatót néztek meg és próbálhattak ki a résztvevők, az ivóvizet az Pápai Vízmű Zrt. biztosította.
A tanösvényről visszaérkező csapotok az Pápai Önkéntes Tűzoltók Egyesület bemutatóját nézhették meg, próbálhatták ki a tűzoltók felszerelését és vízsugárral lufira célba is lőhettek.
A szülők jóvoltából 3 bográcsban készült az ebéd (gulyásleves), majd a napot a Lupo K-9 Kutyaiskola haladó csoportjának bemutatója zárta.
Külön köszönjük a Bakonyerdő Zrt. támogatását, hogy rendelkezésünkre bocsátotta az erdészházat és a körülötte lévő füves területet.

Czihlár Helga

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »