Pápán a Szent István vértanú Plébániatemplomban celebrált ünnepélyes hálaadó, Te Deum szentmisét Dékány Árpád Sixtus emeritus zirci apát, a Veszprémi Főegyházmegye Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága vezetője a tanév végén. A szentmisén koncelebráltak az intézmények lelki igazgató atyái.

Hálát adni jöttünk az elmúlt tanévért, hálát adni a szolgálatért az Isten és a ránk bízottak szeretetéért. -mondta köszöntőjében Sixtus atya. Az intézmények vezetői és munkatársai mellett a pápai Szent Anna Óvoda gyermekei is részt vettek a közös hálaadó ünnepen.

A pedagógusoknak, tanároknak valamint a szülők dolgát éppen az nehezíti meg, hogy a ránk bízott gyermekeknek nagyon sok mintát, nagyon sok csatornán keresztül kínálnak, amelyek nem az ő emberi nemesebbé válásukat szolgálja. Ne utánozzátok őket. Ne járjuk azt az utat, amelyet a világ kínál nekünk, hanem kövessük azt, amit a mi Urunk Jézus Krisztus önmagában jelölt ki számunkra. Aki azt mondta: én vagyok az út, az igazság és az élet. –mondta szentbeszédében Dékány Árpád Sixtus, aki így folytatta, a csapatmunka Jézus Krisztus csapatában lényeges és fontos. Csak vele és általa lehetünk eredményesek, amiben a mi személyes imádságunk valamint hitünk alapvetően fontos. Ne önmagunk által, hanem az evangélium értékrendje szerint és Jézus Krisztus által legyünk következetesek, bátrak, állhatatosak, hogy mikor Isten elé állunk, akkor örömben adjunk számot egyéni és közösségi fáradozásainkról.

A szentbeszédet követően a Szent Anna óvoda növendékeinek énekeivel folytatódott a szentmise.

A szentmise záró áldása előtt Sixtus atya Udvardy György érsek nevében is köszönetet mondott minden katolikus intézmény vezetőinek, munkatársainak, szülőknek a sikeres tanévvért és azt kívánta a  nyári szünet teljen sok pihenéssel,  mindenki töltődjön, hogy a következő tanév még zökkenőmentesebben induljon és teljen.

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »