Édesanyák Imái

2023.09.29., Hírek Kattárs rovat

„Az édesanyák szeretete megváltoztatja a világot” – vallják azok az imádkozó édesanyák és nagymamák, hölgyek és asszonyok, akik az Édesanyák Imái (ÉI) közösség tagjai itthon és szerte a nagyvilágban, mintegy 130 országban. Az ÉI egy 30 éve indított ökumenikus közösség, melyhez minden nő csatlakozhat, aki szeretne imádkozni a gyermekekért és fiatalokért. Az imaközösséget életre hívó, ma is köztünk lévő Veronica Williams, a közösség országkoordinátorai és tagjai hisznek abban, hogy az ÉI a mindenható Isten ajándéka korunk édesanyáinak azért, hogy az anyaságot örömben és reménységben élhessék meg.

Veszprémben az ÉI-t 2011 óta imádkozzák, innen terjed Magyarországon édesanyáról édesanyára. Ahogy Jana Beránková, az ÉI magyarországi koordinátora elmondta: „Az imádkozó édesanyáknak az adja a reményt, hogy amit saját és gyermekeik életében nem tudnak megoldani, azt nagy bizalommal Jézus gondviselésébe helyezhetik, mert tudják, hogy Ő meg fogja ezt oldani – úgy és abban az időben, ahogy ez nekik és gyermekeiknek a legjobb.” Az imaközösség tagjai egymásnak adják át az ima, az önátadás által megtapasztaltakat: a lelki békét, a gyógyulásokat, a kapcsolatok és családok gyógyulását. Hogy hogyan? Hétről hétre ugyanabban az időben kis csoportokban találkoznak otthonukban vagy más erre alkalmas helyen (pl. plébánián, kápolnában). Egy kis ÉI imafüzet által vezetve imádkoznak, az imához kis korongokat is használva, amelyek a végtelen anyai szeretetet szimbolizálják. Ezekre írják rá saját, férjük, gyermekeik, keresztgyermekeik, bérmagyermekeik, valamint egy pap nevét, akikért imáik szólnak. Az ima végén nagy bizalommal adják át őket Jézus tenyerébe, gondviselésébe, ezt egy kis kosárka jelképezi a kereszt lábához helyezve. Így járnak az imaközösség tagjai hétről hétre „Szűz Anya iskolájába”, tanulva a teljes önátadást, az anyai, női gondok, terhek átadását.

A KATTÁRS során 2023. szeptember 29., péntek déután és október 1., vasárnap délután találkozhatnak a 6. számú Lelkiségi sátorban az Édesanyák Imái képviselőivel, valamint október 1-jén 16-17h között elcsendesedésre és imádságra várják az erre nyitott hölgyeket.

 

További információk az ÉI közösségről: www.edesnyakimai.hu

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »