Részletes program a szombati találkozóról:

09.00 Szentségimádás – csendes szentségimádás a találkozó kezdetén, gyülekezés Jézus előtt.

10.00 Tanítás – Dr. Udvardy György érsek atya a NEK gyümölcsei kapcsán az egyház megújulásának lehetőségeiről tart tanítást.

11.00 Mit tett Jézus a NEK-en? – Tanúságtételeket hallhatunk a NEK-en járt résztvevőktől és önkéntesektől, akik különböző szempontokból, számukra fontos történetek révén beszélnek a Kongresszuson szerzett tapasztalatokról.

12.00–14.00

  • Ebédszünet – valamennyi résztvevőt kérünk, készüljön saját élelemmel a találkozóra (ugyanakkor a helyszínen található bisztróban hideg és meleg ételek is kaphatók).
  • Gyónási lehetőség.
  • Szentségimádás (12-15 óráig) csendes szentségimádás.
  • Kiállításmegnyitó (13 órakor, Padányi iskola) – Kiállítás Klesitz Piroska festőművész műveiből. A kiállítás címe: Arcodat keresem.

A Bibliát idéző képek lehetőséget nyújtanak elmélkedésre, találkozásokra a szentírási versekkel, szavakkal.

14.00

  • Hogyan tudjuk továbbvinni a NEK-en kapott kegyelmeket? – kiscsoportos megosztás a NEK-en és a találkozó délelőttjén látott, tapasztalt élményekről és mindarról, amit ezek alapján saját közösségeinkben is szívesen továbbvinnénk. Közös megosztás hiányokról, adottságokról, igényekről és a megújulás lehetőségeiről. A 10–12 fős kiscsoportok megosztásait kijelölt csoportvezetők fogják össze és vezetik, a csoportok összetételét pedig szeretnénk minél változatosabban kialakítani, hogy atyák, hitoktatók, hívek, plébániai szolgálatot vállalók és az egyes közösségek képviselői lehetőleg minél több szolgálati terület szempontjait megismerjék.
  • Ifjúsági műhelyfoglalkozások – Téma: Identitásunk. 7–13. évfolyamos diákok számára két műhelybeszélgetéssel készülünk férfi-női identitás témájában, Teréz nővér (balatonkenesei Assziszi Szent Ferenc Segítő Nővérei Közössége) és Dr. Janka Ferenc atya közreműködésével.

16.00 Szentmise

17.00 Fotópályázat eredményhirdetése – a NEK-en jártam c. fotópályázatra beérkezett alkotások készítőit jutalmazzuk.

 

A találkozó részeként déltől egyházmegyénkben működő közösségek települnek ki és mutatkoznak be a helyszínen: cserkészek, Schönstatt Családmozgalom, Szent András Evangelizációs Iskola, Congregatio Jesu nővérek.

Alkalom adódik továbbá közelebbről megismerkedni Bódi Mária Magdolna életével és életszentségével, a Szaléziánum kitelepülése révén pedig könyvvásárlásra is lehetőség nyílik.

 

Megköszönjük, ha részvételi szándékát ezen az űrlapon előzetesen jelezni tudja felénk: https://bit.ly/3sGiUif

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »