Közös sajtótájékoztatót tartott 2021. november 26-án, a keszthelyi Városházán Szijártó László a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója valamint Nagy Bálint, Keszthely város polgármestere.

Keszthely város polgármestere bejelentette, hogy advent második vasárnapján a Katolikus Karitász országos szolidaritási akciója Keszthelyről indul el.

Az „Egymillió csillag a szegényekért” akció 1998-ban Franciaországból indult el. Hazánk 2008 óta vesz részt önállóan ezen a szolidaritás-akcióban. Az akció célja: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé.

Az „Egymillió csillag a szegényekért” egy figyelemfelhívó akció, amelynek keretében ráirányítjuk a figyelmet a környezetünkben élő rászorulókra, idősekre, betegekre.

Nagy Bálint polgármester elmondta, hogy minden évben nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a városi programokkal, ünnepségekkel elősegítsék a városlakók és az ideérkezők méltó lelki készületét, ráhangolódását az ünnepre.

Szijártó László atya, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: „Akik hazaviszik ezeket a gyertyákat, nem csak arra kérjük, hogy adományt adjanak ezért – ezt nem is kérjük, általában ezt önként meg szokták tenni – viszont ami talán a legfontosabb, hogy karácsony napján, akár szenteste, akár Jézus születésének ünnepén ezt a gyertyát a többi ünnepi asztalon lévő gyertyával gyújtsák meg és imádkozzanak, akár egy-egy fohászt mondjanak el az idős, elesett, beteg, rászoruló embertársainkért.”

Advent második vasárnapján, 2021. december 5-én, 17.00 órakor, a keszthelyi Fő téren Dr. Udvardy György veszprémi érsek osztja meg adventi gondolatait a jelenlévőkkel, majd ezt követően meggyújtja a reményt szimbolizáló második adventi gyertyát. Ezt követően kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, amelyen jelen lesz főtisztelendő Écsy Gábor atya, a Katolikus Karitász országos igazgatója is. Közreműködnek a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola diákjai.

Érsek atya a rendezvény keretén belül megáldja az „Egymillió csillag a szegényekért” gyertyákat, amelyeket a Katolikus Karitász önkéntesei fognak kiosztani a jelenlévőknek Adásidő, illetve Képmás újsággal együtt. Az ünnepi rendezvényt ezt követően szentmise zárja, ami a keszthelyi Fő téri Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban lesz 18.00 órától. A szentmise főcelebránsa: Dr. Udvardy György veszprémi érsek lesz.

A gyertyagyújtást és a megnyitó eseményt, valamint az esti szentmisét a Keszthelyi Televízió és a Veszprémi Érsekség élőben közvetíti majd.

November 22-től egészen karácsonyig tartó időszakban több módon is be lehet kapcsolódni a Katolikus Karitász országos gyűjtési akciójába. Kérjük, lehetőségeik szerint csatlakozzanak a Karitász adventi adománygyűjtési akcióihoz, buzdítsák ismerőseiket és vigyék hírét, hogy minél nagyobb lehessen az összefogás és a korábbiaknál is több rászorulóhoz juthassunk el!

Fotó: Belovári András

https://www.karitasz.hu/hirek/tarjatok-ki-sziveteket-1967

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »