Az adventi időszakban a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete a Katolikus Karitász országszerte szolidaritási akciót szervez a szegényekért, elesettekért, szenvedőkért. Idén az egyhetes országos programsorozatot december 3-án 16 órakor a székesfehérvári püspökség Adventi Udvarában az ünnepi gyertyagyújtás alkalmával nyitotta meg Spányi Antal püspök, a Katolikus Karitász elnöke. A rendezvénysorozatba 11 egyházmegye több mint 150 települése vesz majd részt.

A Katolikus Karitász Veszprémben is meggyújtja a szeretet lángjait, a szolidaritási akció  egyházmegyénkben 2011. december 11.- én vasárnap valósul meg.A Karitász önkénteseitől, munkatársaitól egyes templomok előtt minden szentmise után emblémával ellátott gyertyákat lehet kapni, amelyet hazavihetnek és Karácsony estéjén a szenvedőkre gondolva meggyújthatnak. A gyertyáért felajánlott adományból a Karitász élelmiszer adománnyal segíti szegényeket karácsonykor.

A program ünnepélyes záró eseménye 2011. december 11.-én 18.00 –kor a veszprémi Szent Mihály bazilika előtti téren lesz. A szentmise után a Karitász jelét egy lángoló keresztet rakunk ki mécsesekből, amelyet közösen gyújtunk meg így gondolva a rászoruló testvéreinkre. Minden egyes meggyújtott gyertya szimbólum a szükséget szenvedő embertársainkért.

Vegyen részt Ön is a Karitász akcióján és gyújtsa meg személyes csillagát a szegényekért!

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »