Megkezdődött a Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű szolidaritási akciója. December 2. és 9. között több mint 100 településen gyűjtenek adományokat a legszegényebbek megsegítésére.

Az Egymillió csillag egy nemzetközi szolidaritási akció, amely 1998-ban Franciaországból indult, azóta évről-évre egyre több helyszínen szervezik meg. Az akció célja világszerte közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak érdekében.

Az akció érdekében a Karitász önkéntesei és munkatársai tetszőleges összegű adományért gyertyákat adnak a járókelőknek. A gyertyákért adott adományból származó összeget a karitász minden országban a hátrányos helyzetűek megsegítésére fordítja.

Idén az egyhetes országos programsorozatot december 2-án Szegeden a Dóm Téri Advent keretében nyitotta meg Kiss-Rigó László püspök. Az ünnepségen részt vett Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója is.

A Veszprémi Főegyházmegye számos Karitász csoportja is csatlakozott a kezdeményezéshez. A következő hétvégén pedig több templomban is a szentmisék után várják a Karitász önkéntesei a híveket, akik megvásárolhatják a gyertyákat. Veszprémben a Szentháromság téren zárul az adománygyűjtés az esti bazilikai szentmise előtt.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »