A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia immár hagyományos módon az idei nagyböjtben is országos tartós-élelmiszergyűjtést szervez a Karitásszal együttműködve március 3. és 10. között minden templomban. Az adományozásra buzdító körlevelet az alábbiakban közöljük.

Ősi hagyomány az Egyházban, hogy a nagyböjti önmegtagadások idején a Krisztus-hívők megtakarított javaikat a szegényeknek adják. Ezt a hagyományt felelevenítve és az elmúlt években kialakult szokást folytatva az idei nagyböjtben is tartós élelmiszereket gyűjtünk rászoruló testvéreinknek.

Kérjük, hozzák el a szentmisékre tartósélelmiszer-felajánlásukat és tegyék a templomban erre kijelölt helyre. Ezt megtehetik a jövő heti vasárnapi szentmiséken és az azt követő hétköznapokon, március 3-tól 10-ig. Adományaikat a Katolikus Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a Karitász segítő munkájába. Ha hívjuk a 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 forinttal segítünk. A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet csodája valósul meg közöttünk.

Isten áldja meg segítőkész családjainkat! Hálásan köszönjük minden kedves testvér jó szándékú adományát.

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »