Húsvét előtt ismét meghirdették a templomokban a tartósélelmiszer-gyűjtést, amelynek eredményéből a Karitász csoportok készítettek húsvéti ajándékcsomagokat a rászorulók számára. Az idei nagyböjti akció során ismét rekord mennyiségű adomány gyűlt össze! A több mint 180 tonna élelmiszerből országosan több mint 22 ezer család részesül még az ünnep előtt. A Március 8. és 15. között a Katolikus Karitász szervezésében és koordinálásában megvalósuló jótékonysági akció a Veszprémi Főegyházmegyében is megvalósult. Az élelmiszerek válogatását, csomagolását és kiosztását a karitász önkéntesei nagy lelkesedéssel végezték, hogy megajándékozhassák húsvét előtt azon családokat, akik nehéz körülmények között élnek, s akiknek a mindennapi megélhetés is gondot jelent. Egyházmegyénk területén több mint 21 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze az adakozó hívőknek köszönhetően. Ezen nagy összefogás eredményeként több mint 2000 nehéz sorsú családon tudott segíteni a Karitász húsvét előtt megyénkben. Ezen felül saját forrásból további 1.000.000 ft értékben nyújtott segítséget a rászorulóknak a Veszprém – Főegyházmegyei Karitász a Húsvéti időszakban élelmiszer formájában.

Az tartós élelmiszereket tartalmazó ajándékcsomagokat (pl. liszt, olaj, rizs, cukor, tészta, konzervek, stb) több helyen kiegészítették húsvéti sonkával és apróságokkal is a gyermekek számára, valamint húsvéti ajándék kártyákat is készítenek mellé az önkéntesek. Így próbálják ünnepélyesebbé és örömtelivé tenni az ajándékozás révén a Húsvétot azon családok számára is akikre a mindennapi megélhetés is komoly terhet ró.

Az élelmiszercsomagokat a napokban adták át a Karitász önkéntesei több helyszínen, az egyik ilyen esemény 2015. április 1-én Veszprémben a Szaléziánumban valósult meg, ahol nehéz sorsú családokat látott vendégül és ajándékozott meg élelmiszercsomaggal segítve őket. A rendezvényen 15 gyermekes családnak nyújtott segítséget a Karitász ünnepélyes keretek között, ahol Zagyva Richárd a szervezet igazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy amilyen szeretettel hozták a hívek ezeket az élelmiszereket, és csomagolták a karitász önkéntesek, olyan örömmel fogadják most ezeket az ajándékokat Húsvétkor a családok. Ezután, Kruppa – Jakab Éva moldvai dalokat énekelt ünnepi hangulatot varázsolva, ezután dr. Márfi Gyula érsek köszöntötte a családokat és adta át az értékes élelmiszereket tartalmazó csomagokat. A támogatottak között négy, hat és még kilenc gyermeket nevelő családok is voltak. A csomagok átadása után a Karitász munkatársai és önkéntesei nagy szeretettel vendégelték meg a családokat.

húsvét2

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »