A Szent István Társulat Pásztorok című sorozatában dr. Márfi Gyula érsekkel beszélget Elmer István író, az Új Ember főmunkatársa. A könyv bemutatóját december 4-én tartották a Szaléziánumban. A Szent István társulat gondozásában megjelent könyv a Pásztorok sorozat 20. kötete. A sorozat célja, hogy bemutassa és közelebb hozza a magyar főpásztorokat az emberekhez.

Ennek a könyvnek az egyik legnagyobb erényének tartom a tisztességet, amely az őszinteségben nyilvánul meg. Az őszinteség mögött pedig a szeretet áll – mondta Elmer István a könyvbemutatón, melyen érsek atya segítségével néhány részletet kiemeltek a könyvből, ezzel is kedvet teremtve az olvasáshoz.

A könyv bemutatását a cím – Márfi Gyula a vízhordó ember – magyarázatával kezdték. Érsek atya elmondta, hogy ő egy „vízhordó” embernek érzi magát. Elmondása szerint nem annyira a szerénység van e mögött, hanem mindig sokra tartotta az olyan embereket, akik sokat nyújtanak, de nem kerülnek soha a középpontba.

A könyvben érintett témák közül felidézte a gyermekkorát, bencés gimnáziumi éveit, párizsi élményeit, zene és hit kapcsolatát valamint beszélt súlyos betegségéről és a halállal való kapcsolatáról.

A könyvbemutató végén érsek atya dedikálta a kötetet.

A könyv megvásárolható a Szaléziánum könyvesboltjában.

[simpleviewer gallery_id=”724″]

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »