Szüntelen vigadozással

2013.04.17., Hírek rovat

– Éljük Húsvét örömnapjait. Egyetlen okunk van rá: Krisztus feltámadt! Ez az öröm az élet minden területén jelentkezik, hittel felismerhető.

Fogyhatatlan húsvéti örömünk fejeződött ma ki az elsőáldozásban, mely hagyományosan Húsvét 3. vasárnapján van templomunkban. 18 gyermek kezdte meg ma szentáldozásait, akik a plébániánk területén lévő két önkormányzati iskola tanulói (Chonoky Jenő-, Rózsa úti Általános Iskola).

Az átéléssel ünnepelt szentmisében valóban a Feltámadott volt jelen, aki a szentáldozásban önmagát adja nekünk az Élet Kenyereként. Ennek öröme ragyogott át a megilletődött gyermekarcokon, s a már régebb óta fiatalok meghatódott arcán is.

Istennek hála azokért a Szülőkért, akik nem feledkeztek el gyermekük keresztségekor tett ígéretükről, és segítették őket, hogy ma elsőáldozók lehettek. Sokak közös munkája, szolgálata tette emlékezetessé a mai napot.

Húsvét öröme elért az iskolákba is, ahol az elmúlt hétfőn és kedden íratták be szüleik első osztályba gyermekeiket. Évről-évre jelen vagyunk ezeken az alkalmakon, ahogy most is, s az Ő szavára kivetettük a hálót. A már említett két iskolában a beírt gyermekek kevéssel több, mint a fele hittanos lesz. Csodálatos „halfogás” ez, ami csak úgy volt lehetséges, hogy Jézus mellettünk állt.

Boldogságunk-, emberi önmegvalósításunk-, terveink sikeres megvalósításának kulcsa Jézushoz fűződő kapcsolatunkban van. Vele mindent megtehetünk, nélküle semmit.

Nyilván nem statisztikára dolgozunk, s a számok önmagukban nem sokat mondanak. Az is igaz, hogy elégedettek soha nem lehetünk, és mégis, már egy megtérő mekkora öröm! Óriási lehetőségek: élő hívő (plébániai) közösség, elsőáldozás, hittanbeíratás, felnőtt megtérők, boldog családok, bontakozó hivatások… és még annyi minden – az Ő szolgálatába állít, melynek alapja erőt adóan legyőzi gyengeségeinket: „Uram, te mindent tudsz, azt is tudod, hogy szeretlek.” (Jn 21,17)

                                                                                                                 Schall Tamás atya

[simpleviewer gallery_id=”253″]

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »