A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2022. szeptember 24-én ötödik alkalommal rendezte meg országos szinten a gyermekemelést, hangsúlyozva a gyermekvállalás, a családalapítás fontosságát. A fiatalok többsége több gyermeket tervez, a program célja az, hogy támogassa, erősítse a családokat, hogy a kívánt és tervezett gyermekek megszülessenek.

Főegyházmegyénk Családpasztorációs Irodája Veszprémben és Tapolcán is csatlakozott a programhoz. Különböző játékokkal, kézműves foglalkozásokkal várták le a gyermekeket és szülőket egyaránt. Mindkét helyszínen számos látogatója volt a programnak. Sokan vettek részt az eseményen és látogatták meg a Családpasztorációs Iroda foglalkozásait, ahol önkéntes munkatársak, Sötét Béláné, Burucsné Walla Barbara, Glatz Ágota és Berta-Szénási Panna játszottak a gyerekekkel, beszélgettek a szülőkkel, ajánlva a Családunk újságot is. Kelendőek voltak a fajátékok, az apróságok örömmel próbálgatták a gólyalábat, mocsárjárót, csibekergetőt és a többi népi játékot.

Veszprémben a Petőfi Színház előtti térre a program egyik fő szervezője, Héthelyi Réka asszony, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom helyi vezetője meghívására neves vendégek is érkeztek, többek között jelen volt Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház igazgatója, Óvádi Péter országgyűlési képviselő, Kiss Balázs olimpiai bajnok kalapácsvető, családjaikkal együtt. A műsorban fellépett a Kis-Bakony Néptáncegyüttes, a Petőfi Színház művészei pedig bemutatták a Kukamese c. előadást, és civil szervezetek is képviseltette magukat a programon.

Tapolcán is sokan vettek részt az emelésen, a házigazda Horváthné Somogyi Ildikó, az ÉFOÉSZ megyei elnöke volt. Az eseményen részt vett Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős miniszter is, itt is több szervezet vett részt a lebonyolításban.

A gyermek a jövő záloga, Isten ajándéka. A gyermek születése öröm, az élet egyik kiteljesedése. Reméljük, minél több önfeledt királyfi és királylány szaladgál körülöttünk, és egyre többen vallják, hogy a gyermekvállalás a nehézségekkel együtt áldás és boldogság forrása!

Családpasztorációs Iroda

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »