“… értetek és sokakért” – címmel nyílt kiállítás a Szaléziánumban október 10-én. Tremmel-Hudik Katalin festő-restaurátor alkotásai a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat részeként kaptak helyet a Szaléziánumban.

Ezek a képek valóban illeszkednek a a Magyar Katolikus Kulturális Hetek programjába, ami idén egy időben zajlik a római családszinódussal- mondta Márfi Gyula érsek köszöntőjében. Tremmel-Hudik Katalin szinte minden festményének vallásos mondanivalója van, hiszen a legtöbb helyen a család és a keresztre feszített Krisztus alakját ábrázolja.

B. Varga Judit történész-muzeulógus a kiállítás anyagát ismertetve elmondta, hogy Tremmel-Hudik Katalin képein főszereplők a színek. Tudja, hogy a színek pszichológiai hatást keltenek, ezért nem játszik velük, inkább alárendeli magát nekik, mintha a színek kérnék az ecsetét. Bizonyos színeknek és fényeknek már önmagában is szimbolikus jelentése van. Olyasmit ábrázol a képeivel, ami szöveggel nehezen írható le, ez a hit sokatmondó csendjének megközelítése.

A kiállítás november 25-ig látogatható a Szaléziánumban.

[simpleviewer gallery_id=”999″]
 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »