A Katolikus Karitásznak, a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezetének főegyházmegyei szervezete a Veszprémi Érseki Főiskolán tartott sajtótájékoztatóval egybekötött hálaadó ünnepséget tartott a közelmúltban.

Az eseményen részt vett és köszöntőt mondott Dr. Sebestyén József rektor, aki örömének adott hangot, hiszen a főiskolán már 1995 óta elérhető a szociális munka szak, amit most magasabb szintre kell emelni.  Dr. Udvardy György érsek felhívta a figyelmet, hogy ez az alkalom jó lehetőség, hogy odafigyeljünk arra a tevékenységre, amelyet napról napra a főegyházmegyei karitász és a hozzátartozó csoportok folytatnak – megélve az evangélium alapján azt a tanítást, hogy a szegényekkel törődjünk. Az ember cselekedetében felébred az isteni irgalom, amikor rászorulóval találkozik – mondta.

Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója a szervezet éves eredményeit értékelte, Az idei esztendőben a Veszprém Főegyházmegyei Karitász működését a vállalkozások összesen 15 millió forint értékben támogatták, melyből családokat, idős, beteg embereket tudtak segíteni tárgyi és pénzadománnyal, valamint kétkezi munkával. Szijártó László atya beszélt a munkatársai és az önkénteseik odaadó munkájáról, és részletesen ismertette pelenkaprogramjukat, tartósélelmiszer-gyűjtésüket, csakúgy, mint a vetőmag-kezdeményezésüket. Szót ejtett a gyermeknek szervezett nyári táboraikról, zarándoklatukról és a tisztítószer-adományról is. Örömmel számolt be iskolakezdési programjukról, szeretetvendégségükről, a tűzifaadományokról, a krízistámogatásról és az Angyalbatyu programról is, melyben 2500 csomag gyűlt össze az idei évben.

Az eseményen díjazták és köszöntötték a Veszprém Főegyházmegyei Karitász által kiírt országos rajzpályázat megyei legjobbjait, és azokat a partnereket és támogatókat, akik anyagi és egyéb felajánlásaikkal segítették munkájukat, többek között a Veszprémi Mária Rádió, Veszprém Televízió, A1 Sped Kft., Napló, Verga Zrt.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »