A nemesvámosi egyházközség hívei az október 13-i fatimai jelenés ünnepéhez közeledve különleges utazásra, közös ünneplésre indultak Tihanyból a Balaton vizén.

A Balaton vize az itt élők számára egy jelentős természeti környezet, így ezért is fontos megszentelni azt, pontosan úgy, mint ahogy szeretnénk az egész világot. A víz nagyon közel áll hozzánk, hiszen annyi mindenben fontos számunkra, megannyi szimbólum, jelkép kötődik hozzá és ez a mi nagy vizünk itt a környéken és ezért itt gyűlünk össze imádkozni az egyházközségeinkből, mondta el Gere Dávid Márk SMC nemesvámosi plébános köszöntőjében, majd pedig köszönetét fejezte ki Udvardy György érsek úrnak, hogy elfogadta a meghívást erre az ünnepre.

A Balaton egyik legnagyobb hajója a Szent Miklós a hideg esős idő ellenére is szinte megtelt, közel kétszáz ember érkezett a fedélzetre egészen a kis gyermekektől az idősebb korosztályig. Indulás után közös rózsafüzér imádság következett, majd pedig Udvardy György érsek szentmisét mutatott be.  Érsek atya elmondta, hogy plébániai közösségek élete nagyban múlik a közös ünneplések módján és tartalmán és fontosnak tartja, hogy időről időre a megszokott környezetből kilépve tudjuk ugyanazt a hitet és a titkot ünnepelni. Ez mindenkire jó hatással van és az a gondolat is előtérbe kerül, hogy megszenteljük a világot amire nagy szükség van. Az ilyen alkalmak erősítik az együvé tartozást a közös hitet, és az egymás üdvösségét szolgálja.

Az út hátralévő részét mindenki lélekben feltöltődve,  a kilátásban gyönyörködve, baráti beszélgetésekbe merülve töltötte és tértek haza otthonaikba, eljuttatva az örömhírt az otthon maradottak részére.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »