Március 25-e, Urunk születésének hírüladásának ünnepe a Jézus születését kilenc hónappal megelőző nap, melyen Gábor arkangyal a megtestesülés örömhírével látogatott Máriához. A Szent Szűz “Igenére” elindult az istengyermeki élet.

A Szent Mihály Bazilikában az ünnepi szentmisén a zenei szolgálatot a Szent Mihály Kórus végezte. Többek között elhangzottak Bárdos Lajos, Palestrina és Istvánffy Benedek művei.

Szólót énekelt Szimicsek Lilla, Kohári Bernadett, közreműködött Szabó Csilla, Kondorosi Karolina Tarcsai Beáta, Gadár Zsuzsanna – hegedű, Molnár Zoltán – bárcsa, Sanda Zsombot, Revóczky Renáta – cselló, Kovács Olivér – timpani, Pupos Veronika – oboa Kreschka Károly – orgona, vezényelt: Zsilinszky Cecília.

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe megszakítja a nagyböjti időszakot, erről is beszélt homíliájában Nagy Károly apátkanonok plébános, aki hangsúlyozta, hogy a magyar nép a vallásosságát, a Szűzanyába vetett hitét mutatják a Mária ünnepek és mutatják egyben a magyar népnek a Szűzanyához való ragaszkodását. Kérte, hogy imádkozzunk azért, hogy mi keresztények mindig a jó hírt tudjuk közvetíteni az embereknek, hogy minél többen megismerjék az örömhírt, amelyet a Szűzanya hallott az Angyalon keresztül a világ megváltására.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »