Helyi idő szerint október 18-án, 9 órakor világszerte gyermekek imádkoztak fél órán át a békéért és az egységért. Maga a kezdeményezés keresztény közösségektől, Venezuelából indult: miközben 2005 nyarán gyermekek közösen imádkozták a rózsafüzért, a mellettük levő asszonyok kézzelfoghatóan érezték a Szűzanya jelenlétét. Napjainkra ez a kezdeményezés nem csak Dél-Amerikában, hanem szerte a világon elterjedt. Kiinduló gondolata az a Szent Piótól származó idézet volt, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”. Ez a kezdeményezés októbernek, mint a rózsafüzér hónapjának kiemelt hangsúlyt adhat.

A Veszprémi Főegyházmegyében több katolikus iskola csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük a keszthelyi Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola is, immáron harmadik esztendeje. Az intézmény vezetése számára nem kérdés, hogy minden évben részt vesznek ezen a programon. A keszthelyi imaalkalmat Dr. Udvardy György veszprémi érsek vezette a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.

A Főpásztor elmondta: „Egyszerre meditatív imádság, egyszerre Jézus életének az eseményein elmélkedünk, ugyanakkor egy sodró imádság, ami hitünk középpontja felé vezet bennünket. Egy ilyen imádságban a gyermekek megtapasztalják azt is, mit jelent együtt imádkozni, megtapasztalják ennek az emberi oldalát is, mit jelent kiállni mások elé, vezetni az imádságot vagy együtt mondani másokkal ugyanazt a szöveget.” A veszprémi érsek buzdította a gyermekeket, hogy imádkozzák minél gyakrabban a rózsafüzér imádságot. „Azok az emberek, akik naponta a rózsafüzért imádkozzák, vagy annak egy részét legalább, annyira bizonyosan kötődnek a Jóistenhez, hogy biztosan jó döntéseket tudnak hozni, biztos, hogy állhatatosak tudnak lenni, a jóért, az igazságért mindig készek kiállni. Legyetek ilyen emberek!”

Őry Gábor iskolaigazgató kihangsúlyozta: „A keresztény értelemben vett közösséggé, tehát Krisztus gyermekeivé válunk az imádságban. Az imádság arról szól, hogy pontosabban kell is, hogy arról szóljon, hogy nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek is gyermeki őszinteséggel és rácsodálkozással forduljanak az Úrhoz.”

Rózsafüzér Királynője, könyörögj érettünk!

A Keszthelyi Televízió riportja az eseményről:

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »