A januári házszentelések hagyományához híven január 10-én áldották meg a veszprémi Érseki Hivatal kápolnáját, közösségi tereit, irodáit, helyiségeit.

A hivatal dolgozói ma reggel közös igeliturgián vettek rész melyet Tornavölgyi Krisztián érseki irodaigazgató atya vezetett Megyesi Ferenc érseki szertartóval.  A házszentelés nem egy népszokás, hanem vallásos hitünkből fakadó imádságos kérés.  Az Ige testté lett, és köztünk lakott, és mi láttuk az ő dicsőségét… (Jn 1,1-18)  A megtestesülés titka a legszebb titok. Isten emberré lett, hogy minket gyermekeivé fogadjon. Isten emberi testet, húst öltött magára, ezáltal érinthetővé lett, testközelbe került velünk emberekkel ezzel is bizonyítva létezését és irántunk való szeretetét. Ezért is fontos házainkat, tereinket megszentelni évről évre és feljegyezni azt, hogy az év minden napján mikor felnézünk rá érezzük és tudjuk, hogy az Isten kegyelme, szeretete velünk van minden nap. – mondta el munkatársainak Tornavölgyi Krisztián atya.

A szentelés szertartását a közös imádság után Tornavölgyi Krisztián érseki irodaigazgató és Megyesi Ferenc érseki szertartó atya végezték; körbejárták az Érseki Hivatal minden szintjét, a liturgikus varrodát, valamint a nemrégiben megnyílt Szaléziánum Könyvesboltot, valamint a Castellum irodáit megáldva az ott dolgozókat és a különböző helyiségeket, majd felírva a 2022-es évben is: 20 + C + M + B + 22 – Christus Mansionem Benedicat, azaz Krisztus áldja meg e hajlékot.

 

Comments are closed.



Ugrás az oldal tetejére »