Kovács Endre fotóművész képeiből nyílt kiállítás a Szaléziánumban 2012. július 24-én. A kiállítás megnyitóval egybekötött könyvbemutatón, Limbacher Gábor megyei múzeumigazgató mondott köszöntő beszédet, majd Dr. Heidl György, a Pécsi Tudományegyetem Esztétika Tanszék vezetője méltatta a fotóanyagot tartalmazó könyvet, mely felsorakoztatja a művész Alsóörsi templomban készült fényképeit. Végül Dr. Korzenszky Richárd OSB, tihanyi bencés perjel nyitotta meg a kiállítást, és beszédében a fény és árnyék játékáról, annak vallási vonatkozásáról beszélt, amik tökéletesen visszatükröződnek a művész fotóin.

A művész fényképészeti tanulmányokat folytatott, Petrás István tanítványa volt, és a műtárgy fotózás területén szakosodott. 1974-ben Svájcban telepedett le, ahol felvételt nyert a Genfi Képzőművészeti Főiskolára, majd audiovizuális: film – videó szakon diplomázott. Fotós tevékenysége a műtárgyfotózás és az egyéni képalkotás között váltakozik, így: múzeumok, galériák és könyvkiadók munkatársa, egyéni műveit kollektív és önálló kiállításokon mutatja be. Jelenleg a Balaton mellett, Alsóörsön él, fotográfiai tevékenysége a könyvkészítés és kiállításokon való részvétel.

Rásky Miklós, az alsóőrsi templom lelkipásztora, így ír a könyv előszavában:

„Kovács Endre Hit és Látás műve azt a csodát mutatja be alapos részletességgel, ami évszázadok óta a hívő ember szeme előtt van az alsóörsi templomban, mégis most válik élővé és megfoghatóvá nem csupán azok számára, akik itt élnek, hanem azok számára is, akik e könyv olvasóivá válnak.

A hit híd az örökkévaló és az ideigvaló között. Imában átmehetünk ezen a hídon és úgy láthatunk, ahogyan isten lát. A valódi ima nem csak szavakból áll, hanem istenre való buzgó várakozásból is, amíg a Lélek által látni nem kezdjük azt, amit Ő lát. A Lélek ajándékai azokon az embereken keresztül működnek, akik úgy döntenek, hogy belelátnak az örökkévalóba. Ezt az ajándékot nyújtja át nekünk e kis könyvben a szerző, a hívő ember, Kovács Endre.”

A Hit és Látás című könyv megvásárolható a Szaléziánum könyvesboltjában!

A kiállítás ingyenesen megtekinthető szeptember 30-ig.

[simpleviewer gallery_id=”49″]

A magyar kurír beszámolója az eseményről: http://magyarkurir.hu/hirek/minden-apro-reszlet-vegtelenre-nyilik-fotokiallitas-nyilt-veszpremben

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »