A Hitoktatási Iroda az éves programok megbeszélése céljából koordinátori értekezletet tartott a herendi plébánián.

A közös megbeszélést a templomban Felker Zsolt hitoktatási referens atya vezetésével litániát imádkoztunk minden hitoktatásban részt vevő egyházi és civil katekétáért, valamint azokért, akik segítik munkájukat.

A megbeszélés fő témája a közeljövőben meghirdetett hittanverseny volt. A verseny fő célkitűzése, hogy gyermekek minél részletesebben megismerjék és megszeressék a hittanórákon megszerzett ismereteket, tudásukat pedig felnőtt korukban az élet mindennapjai során hasznosíthassák.  A  tavaszi verseny a Szent József év méltó lezárásaként, Szent József és a Szent Családról szól majd. A hittanverseny munkalapjainak beadási határideje március 19., Szent József ünnepe lesz. Az eredményhirdetésre és az ajándékok, oklevelek átadására pedig a hittattanos találkozón, terveink szerint a zirci apátságban kerül majd sor.  A megbeszélésen a központi és a kerületi rekollekciók témáit, feladatit és időpontjait is meghatározták, hogy a jövőben miként segítik a gyermekek  és a hitoktatók munkáját a jövőben.

Szó esett a Szinódussal kapcsolatos feladatokról, valamint az egyházközségekben az erre kijelölt személyeken kívül a hitoktatók bevonását tervezik.

Csomay Tünde főkoordinátor

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »