Ma emlékezünk meg Bódi Mária Magdolna vértanúhalálának 76. évfordulójáról. Bódi Mária Magdolna születése 100. évfordulójának évében (1921. augusztus 8-án született) hálásan köszönjük, hogy Isten Őt nekünk adta, hogy
Krisztus iránti mély elköteleződésével, az Evangélium hiteles megélésével, testi-lelki tisztaságával, a vértanúságig tartó hűségével ma is követhető példát ad mindannyiunknak. Emlékezzünk meg Főegyházmegyénk vértanújáról és imádkozzuk el az alábbi imádságot a római szakaszban lévő boldoggá avatási ügye előrehaladásáért, mielőbbi boldoggá avatásáért, oltárra emeléséért:

Ima Bódi Mária Magdolna boldoggá avatásáért

Krisztus Királyunk! Szüzességi fogadalmával Magdolna örök hűséget esküdött neked. Gondviselő szeretetedből a zárdaajtó helyett a gyár kapui nyíltak meg előtte. Amilyen szívesen lett volna ismeretlen kis liliom istenszerető jegyeseid koszorújában, ugyanolyan készségesen ment sugározni az isten- és emberszeretetet a rólad megfeledkezett, de mégis jobb sorsra érdemes munkások közé, a gyárba.

„Uram, Királyom! Végy magadhoz!” – ezt az utolsó fohászát is meghallgattad, amikor vérét ontotta érted. Add meg nekünk Urunk, hogy Magdolnát a szentek társaságában tisztelhessük, mindig a te nagyobb dicsőségedre!

Ámen.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »