A fenntartó Veszprémi Érsekség jóvoltából tízmillió forint értékben vásárolt korszerű oktatástámogató eszközöket – köztük robotokat és interaktív táblákat – a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola.

Dr. Udvardy György veszprémi érsek arról beszélt, a főegyházmegye fenntartóként vállalja, hogy oktatási intézményeiben biztosítja a legszükségesebb, a törvényben előírt feltételeket. Ám ezen túlmenően is partner minden olyan beruházásban, amely a rekreációt, vagy éppen modern szemléltetőeszközök beszerzését, s ezzel az élményszerűbb, a kor igényeinek megfelelő oktatást szolgálja. Ezt egy belső pályázati rendszer segíti.

– Nagyon fontos, hogy a pedagógus, a szülő és a gyermek jól érezze magát az iskolában, amely olyan hely legyen, ahová jó járni, és ahonnan a jövőbe tudunk tekinteni, mégpedig nagy-nagy reménységgel – fogalmazott dr. Udvardy György.

A főpásztor kijelentette, Keszthely fontos szerepet játszik a régió életében, s ezt segítik az egyházi beruházások is. Mint mondta, a most készülő óvoda, a Ranolder, illetve a premontrei gimnázium egymásra épülő rendszert alkot, amelynek nemcsak a fenntartása fontos, hanem a folyamatos fejlesztése is. Erre példa az a komplex elképzelés, amely az iskola és környezetének megújítását célozza. Ennek előkészítése a tervek szerint halad, s hamarosan látványos szakaszához érkezik, emelte ki dr. Udvardy György.

A Ranolder mostani 10 milliós eszközbeszerzése elsősorban a tanulók kompetencia-fejlesztését szolgálja.   

– A matematika, az informatika és a zenei oktatás, nevelés a legfőbb irány, amit az interaktív tábla, a szemléltető eszközök, robotok sokasága segít – mondta Őry Gábor igazgató. – A gyerekek számára minden látványos eszköz jó és élvezetes, szeretik ezeket használni, birtokba venni, s pont ez az oktatás lényege. A tanárok szíve vágya, hogy a fiatalok kíváncsiak legyenek, s ezek az eszközök alkalmasak arra, hogy felkeltsék a gyerekek érdeklődését.

A Ranolder-iskola most – sok más mellett – interaktív táblákkal, blue-bot padlórobotokkal, kiváló minőségű hangtechnikával, számítógépekkel, kémiai és sporteszközökkel gyarapodott, az iskola kápolnájába pedig új orgona, valamint több mise- és ministránsruha érkezett. Ezen túlmenően közösségi teret alakítottak ki az eddig kihasználatlan pincehelyiségben, ahová kanapé, több babzsák, tévé és hangprojektor is került.

Keszthely Tv beszámolója: https://youtu.be/zyfAYBM60fo?si=TC1idCHOZnvWfXaY

 

 

 

    

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »