Varga Erzsébet rendkívül sokszínű festményeit válogatta össze 14. önálló tárlatára, melynek ezúttal a Szaléziánum ad otthont. A kiállításon művészetének új oldalát ismerhetjük meg, hiszen a természet szépségeit megjelenítő képei mellett helyet kaptak szakrális témájú alkotásai is. E két téma összetartozását emelte ki megnyitó beszédében dr. Márfi Gyula érsek. Felhívta a figyelmet rá, hogy a teremtő Isten és a megszentelő Isten sem két különböző Isten, hanem egy és ugyanaz. Őt imádjuk a természet szépségeiben és a megváltásban is.

A Jézusom előtted leborulok című, több mint ötven festményből álló kiállítást augusztus 1-jén nyitották meg és szeptember 14-ig látogatható.

A Magyar Honvédség Légierő Zenekarának műsora színesítette az augusztus 1-jén megrendezett megnyitót. Többek között a kiállítás címadóját a Jézusom előtted leborulok című éneket is előadták. S hogy a Légierő Zenekar katonái, hogy kerülnek egy mély vallásosságáról ismert művésznő kiállításnak megnyitójára? Erre a kérdésre Hauzler László újságíró, a művésznő barátja és mecénása adott választ. Köszöntő gondolataiban a honvédség és Veszprém városának meghatározó kapcsolatáról beszélt. Kiemelve, hogy a „Jutasi Altiszt, mint kulturális örökség” 2014-ben felkerült  a veszprémi Települési Értéktárba.

A megnyitón közreműködött Felföldi Gábor előadóművész, aki Ady Endre Köszönöm, köszönöm, köszönöm című versét szavalta el, valamint a MH. Légierő Zenekara, vezényelt Katona János alezredes.

Varga Erzsébet vallomása:

Amit gyermekkoromban a természettől tanultam, azt az életem legnagyobb kincsének tartom. Ma is hiszem, hogy nincs két külön világunk  – élő és élettelen -,  ha felnézünk az égre, egyek vagyunk a Világmindenséggel.


Képes beszámoló:

[simpleviewer gallery_id=”589″]

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »