A VeszprémFőegyházmegyei Karitász és Keszthely Város Önkormányzata között jó együttműködés van. Ez megmutatkozott már az „Egymillió csillag a szegényekért” országos szolidaritási akció során is, amely Keszthelyről indult el adventben.

Nagy Bálint, Keszthely város polgármestere a háborús menekültek megsegítésére városi gyűjtési akciót indított el a Katolikus Karitásszal közösen 2022. február 28tól. A meghirdetett gyűjtési akcióban mindkét keszthelyi plébánia aktívan részt vett. A helyi gyűjtési akció koordinálását a Kármelhegyi Boldogasszony Karitász Csoport, a Keszthely összefog csoport, valamint a Polgármesteri Kabinet végezte. Pálfi György, a helyi Karitász csoport önkéntese így fogalmazott: A bajba jutottakon illik segíteni, főleg egy keresztény érzelmű embernek azt hiszem, hogy ez a minimum, amit megtehetünk, ha van rá módunk.Többek között tartós élelmiszert, gyógykészítményeket, tisztálkodási szereket gyűjtöttek a kijelölt gyűjtőpontokon. Az önkéntesek, segítők szinte egész nap rendszerezték, pakolták az érkező csomagokat. Három teherautónyi adomány gyűlt össze néhány nap alatt a háborús menekültek számára. 2022. március 4én, pénteken a Veszprém Főegyházmegyei Karitász Székesfehérvárra, a Katolikus Karitász logisztikai központjába szállította a keszthelyi adományokat.
Keszthely város polgármestere elmondta: Városunk közössége annyiszor megmutatta már, hogy bajban, nehéz helyzetben mindig összefogunk és segítünk azoknak, akiknek arra szüksége van. Sajnos most az egyik legnehezebb helyzettel állunk szemben, hiszen a szomszéd országban háború zajlik, és azt látjuk, hogy egyre többen vannak azok a menekültek, akiknek segíteni kell.

Köszönetet szeretnék mindenkinek mondani, aki az elmúlt napokban segített, hogy összejöjjenek ezek az adományok, amiket most a Katolikus Karitász el is juttat a rászorulókhoz.
Nagy Bálint polgármester azt is elmondta, hogy a városban tovább folytatják a segítségnyújtási akciót. Egyeztetéseik folyamatosak a VeszprémFőegyházmegyei Karitász munkatársaival, hogy az
éppen felmerülő igényeket segíteni tudják Keszthelyről is.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »