A Házasság Hete rendezvénysorozat keretében immár harmadik alkalommal került megrendezésre gyerekrajzpályázat. A Kukkantó Egyesület és a Szent Margit Óvoda “Kicsi vagyok én majd megnövök én… ” című rajzpályázatának díjátadójára február 18-án, szombaton került sor a Szaléziánumban. A versenyre több mint 150 pályamunka érkezett mondta el Somody Zsuzsa, a Kukkantó Egyesület elnöke. A zsűri – Somogyi Eszter, a Szent Margit Óvoda vezetője, Hegyeshalmi László a Művészetek Háza igazgatója és Környei Ágota a Művészetek Háza múzeumpedagógusa, valamint Csík Richárd képzőművész – negyven alkotást díjazott. A kategóriák első három helyezettjeit díjazták és sokan kaptak különdíjat is. A díjakat Porga Gyula polgármester és felesége Héthelyi Réka valamint Márfi Gyula érsek adták át.

Márfi Gyula érsek a díjátadón a család fontosságára hívta fel a figyelmet. A Házasság Hete rendezvénysorozat népszerűsége is azt bizonyítja, hogy a család felett nem járt el az idő. Sokan vannak ma, akik a családot, mint intézményt támadják, ám valójában nem a család, hanem a kritikusaik felett járt el az idő – mondta az érsek.

Porga Gyula polgármester arról beszélt, hogy 2017 Veszprémben a családok éve. A boldog család alapfeltétel ahhoz, hogy a városnak hosszú távú jövője legyen.

A Házasság Hete programsorozat részeként Veszprémben novellaíró pályázatot is hirdettek, erre felnőttek munkáit várták. A beérkező pályaműveket középiskolások és fiatal felnőttek bírálták, a legjobbnak Takács Kálmán Jánosné és férje házasságának  történetét találták.

A műveket február végéig lehet megtekinteni a Szaléziánumban.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »