6. nap – december 5. – Az álmok embere

Mennyei Atyánk, vezess bennünket imádságunkban, jöjj segítségünkre megvilágosító kegyelmeddel! Szent József szüntelenül kereste arcodat, és hűséges maradt akaratod teljesítésében. Add meg nekünk, hogy az Ő önajándékozó életének példájából fáradhatatlan hitet, lankadatlan reményt és bátor, tiszta szeretetet meríthessünk Tőled kapott küldetésünk felismerésére és betöltésére. Ámen.

Isten akarata négy alkalommal tárult fel József előtt álmában (vö. Mt 1,20; 2,13.19.22).

Szent József az álmok embere, de nem álmodozó. Az álmodozó mást jelent: aki hisz, aztán a levegőben lóg, nem áll két lábbal a földön. József két lábbal állt a földön, de nyitott volt.

Ne veszítsük el a képességet, hogy megálmodjuk a jövőt! Ez mindenkire vonatkozik: álmodjunk a családunkról, gyermekeinkről, szüleinkről. Mit szeretnék, hogyan alakuljon az életük? A papok is álmodjanak a hívekről, mit szeretnének a számukra. Álmodjunk, ahogyan a fiatalok, akik szégyenkezés nélkül mernek álmodni, és úgy találnak rá az útjukra. Ne veszítsük el az álmodás képességét, mert ez nyitja meg a jövő kapuját!

  • Álmodni, vagy inkább álmodozni szoktál? Hol fedezed fel életedben a különbséget a reménnyel megálmodott jövő és a levegőben lógó álmodozás között?
  • Milyen álmaid vannak saját életedre nézve?
  • Milyen álmaid vannak a szeretteidre vonatkozóan?
  • Jelen van-e Isten a saját és/vagy a szeretteid életéről megálmodott jövőben?

 Kérd Szent Józsefet, hogy ő vezesse álmaidat, és ő járjon közben értük a Mennyei Atyánál:

Üdvöz légy, Megváltó őrzője, Szűz Mária férje! Isten rád bízta Fiát, Mária beléd vetette bizalmát, Krisztus veled lett emberré. Ó, boldog József, mutatkozz apának felénk is, és vezess bennünket az élet útján! Nyerj nekünk kegyelmet, irgalmat és bátorságot, és védj meg minden bajtól! Ámen.

Miatyánk…

Üdvözlégy…

Dicsőség…

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »