A Főegyházmegye papjai őszi rekollekcióra gyűltek össze Veszprémben. A papi együttlét a zsolozsma napközi imaórájának közös imádkozásával kezdődött.

A rekollekciós előadást Dr. Udvardy György érsek tartotta Papi szolgálatunk – címmel.

Az előadás folytatása a főpásztor szeptemberi rekollekciós előadásának, amelyet a püspöki szolgálatról tartott.

A főpásztor elmélkedésének középpontjában a papi hivatás alapjaként a Krisztustól jövő személyes meghívás állt, mint papságunk és az ebből következő, egész életet kitöltő sajátos papi szolgálatunk kiindulópontja, egyszersmind titka, amely mindannyiunk estében teljesen egyedi, egyéni, és éppen ezért mások számára sokszor nem is érthető, értelmezhető. Ebből a meghívásból következik minden további a papi életünkben és szolgálatunkban, és a hivatásunk útján érkező különféle nehézségeink idején is mindig visszatérhetünk meghívástörténetünkhöz, az Első szeretetet felidézve.

Szó esett az életállapotunkból fakadó különféle krízisekről, ezek elkerülésének lehetőségeiről, valamint a megerősítésekről: a papi szolgálat kiindulópontjaként a személyes Istenkapcsolatról, az egyéni imádságról, amely minden tevékenységünket, aktivitásunkat táplálja és élteti.

Majd az atyák kiscsoportos beszélgetések során személyes tapasztalataikkal és meglátásaikkal folytathatták tovább a közös gondolkodást és beszélgetést a papi szolgálatot és tevékenységünket érintő kérdésekben.

A rekollekció a déli Úrangyala imádság elimádkozásával zárult.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »