Krisztus Király ünnepén november 22-én beöltözést lektor és akolitus avatást tartottak a veszprémi Boldog Gizella Szemináriumban. Ezen a napon öt papnövendék öltötte magára a reverendát ketten lektorok és hárman akolitusok lettek. Lelkigyakorlat és felkészülés előzte meg az ünnepet. Az előző este tartott szentségimádáson Brenner József spirituális atya arról beszélt, hogy akik a reverendát magukra öltik Krisztust öltik magukra és az Ő seregének katonái lesznek, akiket pedig avatnak „előléptetést, csillagot kapnak erre a ruhára”. Továbbá hangsúlyozta, hogy a pap mindig az emberek figyelmének középpontjában áll, ezért fontos a folyamatos példamutató élet, melyet nem csak külsőleg, hanem lélekben is élni kell. Akik beöltöznek egy olyan hadtestnek lesznek a tagjai, ahol a diakónusok az altisztek, a papok pedig a tisztek.

Az ünnepi szentmisét dr. Márfi Gyula érsek úr mutatta be. Szentbeszédében utalt arra, hogy a kispapoknak és a papoknak nem csak a dicsőségben, hanem a szenvedésben is egynek kell lenniük Krisztussal.
A szentmise után adott interjújában dr. Varga István rektor kiemelte, hogy a kispapok gondosan felkészültek, elsősorban imádságos lélekkel és szép zenei szolgálattal erre az ünnepre. A kispapok számára nagyon fontosak ezek az események, hiszen ezek mérföldköveket jelentenek számukra.

Varga-Csikász Bence

Beöltöztek:
Egyed Norbert, Melegh Sándor Máté, Kopácsi Máté, László Dániel, Körmöczy Lajos
Lektorok:
Simon László, Tóth Tamás
Akolitusok:
Szabó Zoltán, Gyulai Péter István, Varga-Csikász Bence

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »