Apollónia nővér meghívására az Angolkisasszonyok Szerzetesrend Idős Nővérek Otthonában 2013.07.18-án tartott újmisét Laposa Norbert újmisés pap. Egészségügyi állapotára való tekintettel Apollónia nővér sem a diakónusszentelésén sem a papszentelésén  nem tudott részt venni Norbert atyának, így “Ha Mohamed nem megy a hegyhez, a hegy megy Mohamedhez” felkiáltással Dezső atya kíséretében Norbert atya utazott el Zugligetbe, hogy ott találkozzon idős patrónusával.
A kedvesnővérek nagy örömmel várták a vendégeket. A kapusnővér már az ablakból leste az érkezőket, hogy ő lehessen az első aki megpillanthatja őket.”Megjöttek, mindketten papok, itt vannak!”- kiáltott fel, mikor végre becsöngettek a kapun. Aznap csak a súlyos betegek maradtak ágyban, a többiek a földszinti nagy kápolnába gyülekeztek és csendes imádsággal várakoztak  a misére. Erre az alkalomra külön virággal díszítették az oltárt, ezzel is kimutatva szeretetüket és gondoskodásukat.
Gyors felüdülés után elkezdődött a mise. Norbert atya kihangsúlyozta a nővérek áldozatos példaadó életét. Megköszönte Apollónia nővérnek a sok imádságot, lelki beszélgetést, amivel még a veszprémi ittartózkodása alatt támogatta őt. Mise végén újmisés áldásba részesítette a nővéreket, akik Dezső atya vezetésével a Salve Regina énekkel köszönték meg a szolgálatot.
Ezután Norbert atya látogatást tett a kapusszolgálatot vállaló nővérnél és a betegeknél, hogy ők se maradjanak ki a kegyelemmel teli áldásból. Körbejárva az épületet, mindkét szinten  bekukkantva a kápolnákba is, elégedetten látta, hogy a nővérek lankadatlanul imádkoznak szeretteikért, és mindazokért, akik imaszolgálatot várnak tőlük. Megköszönte mindenkinek a részvételt a misén és a szíves vendégfogadást.
Az ebédlőben a szokásos csendes étkezés helyett, nagy volt a sürgés forgás. Mindenkinek volt egy két kedves szava, kérdése az atyákhoz. A bőséges ebéd után Erzsébet nővér készségesen megmutatta a Szent Család Templomot, amelyet egy ajtó választ el a nővérek otthonától. Szerencséjük volt a vendégeknek, hiszen a kántor úr éppen jelen volt így megszólaltatta a csodálatos orgonát. A muzsika hangjai kísérték ki a látogatókat és vigasztalták meg a távozásuk miatt búslakodó fáradt nővéreket. “Máskor is jöjjenek, szívesen látjuk Magukat!”- búcsúzott Katalin házfőnöknő.

LPS

[simpleviewer gallery_id=”334″]

 

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »