Máté passió

2021.03.28., Hírek rovat

Dr. Udvardy György veszprémi érsek atya fontosnak tartja, hogy a hamvazószerdával elkezdődött nagyböjti idő, a nagyböjti vasárnapok megélése, a pénteki keresztutak imádságos lelkülete a virágvasárnapi passióhoz érve személyes részvétellel is mélyülhessen, hogy lehetőségünk legyen személyes életünkbe még jobban befogadni Jézus szenvedésének egyre több pillanatát, hogy átjárjon és átformálhasson minket, s eljuthassunk húsvét valóságos örömébe.

Ezzel a szándékkal, 2021-ben Veszprém városában, élő passió játékot, hagyományteremtő szándékkal szeretett volna indítani a főpásztor. A szenvedéstörténet megjelenítésére érsek atya a Veszprémi Színház igazgatóját, Oberfrank Pált kérte fel.  Az idei esztendőben, a világjárvány miatt azonban a személyes jelenlétre nincs lehetőség.

Mint annyi mindent az elmúlt időszakban, a hagyományt  kissé másképp elindítva, kérjük fogadják szeretettel a megjelenített szenvedéstörténetet.

A Veszprémi Petőfi Színház közreműködésével a passiót készítette: Nagy Károly apátkanonok, Kőrösi Csaba, Kulcsár-Székely Attila, Módri Györgyi, Nyirkó István, Pásztor Márk, Keller Márton, Nádasi Gábor. operatőr: Kondrik István, hangmérnök: Németh Ferenc, vágó: Kovács Viktor, Szentgál Tv. forgatókönyvíró, rendező: Oberfrank Pál

 

Comments are closed.