Együttműködési keretszerződést kötött a Veszprémi Érseki Főiskola (VÉF) a Veszprémi Szakképzési Centrummal (VSZC).

A két nagy múltú intézmény vállalja, hogy egymás szakmai, képzési, valamint képzésszervezési támogatásával együttműködnek a csecsemő- és kisgyermeknevelő vagy egyéb pedagógus, és szociális szakemberek képzésének szervezésében, a képzések során megszerzett szaktudás és ismeretek tartalmainak kölcsönös elismerésében.

Pap Máté, a VSZC kancellárja a sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt időszakban jelentős változások történtek a szakképzésben, például igyekeztek a technikusi képzés színvonalát emelni, hogy mindenki, kompetenciájához mérten, megtalálja a magának való szakmát, képzési formát.

– Ma már tízből hat nyolcadik osztályos diák szakképzési formában képzeli el a továbbtanulását. Akadnak olyan technikumi osztályok ahová tízszeres a túljelentkezés. Fontosnak tartjuk, hogy a legjobbjaink a gimnáziumban végzettekkel is versenytársak legyenek és a felsőoktatásba is jó eséllyel lépjenek be. A technikusként végzettek akár egy félévet is nyerhetnek az egyetemi, főiskolai tanulmányaik során. Sőt, a végzett technikusok előzetes hallgatói jogviszony keretében megkezdhetik egyetemi tanulmányaikat – ismertette a VSZC vezetője.

Kavalecz Gábor, a VSZC főigazgatója beszámolt róla, hogy a veszprémi Ipariban és az ajkai Szentgyörgyi Albert Technikumban zajló kisgyermekgondozó és -nevelő képzési programját összehangolták a Veszprémi Érseki Főiskoláéval. Így annak, aki szeretne a technikum után továbbtanulni, könnyebb lesz bejutni a felsőoktatási intézménybe.

– Szeretnénk, hogy a diákok a térségben maradjanak, itt tanuljanak, majd helyezkedjenek el. Szükség van a jól képzett munkaerőre és a szakképzési centrum egyik legfőbb célja, hogy a térség gazdasági szereplőinek igényeit ki tudja elégíteni. Továbbá nagy örömünkre szolgál, hogy Veszprémben ismét van pedagógusképzés – hangsúlyozta.

Dr. Sebestyén József, a Veszprémi Érseki Főiskola rektora kiemelte, nemcsak kisgyermekgondozó szakon, hanem a szociális munka, a szociális és rehabilitációs szakgondozó, illetve az oktatási szakasszisztens szakokon is összehangolják a két intézmény képzési programját.

– A keretmegállapodásnak köszönhetően is bízunk benne, hogy a bölcsészettudományi, valamint a humánkultúra szakok, képzések meg tudnak honosodni a főiskolán és a továbbtanulni vágyóknak helyben tudunk minőségi oktatást biztosítani – nyilatkozta.

Megjegyezte még, a VÉF hit-, családvédelmi- és teremtésvédelmi missziójába jól illeszkednek ezek a képzések és erősítik az intézmény karaterét.

 

Comments are closed.Ugrás az oldal tetejére »